Vad är Handelsgillet

Handelsgillet i Helsingfors r.f. har verkat sedan år 1857 och är därmed landets äldsta herrklubb. Den allmännyttiga föreningen har drygt 1 000 medlemmar och bedriver en mångfasetterad verksamhet. Till torsdagarnas Gilleaftnar kommer ofta mer än 100 gillebröder. Handelsgillet har öppet må-ti kl. 8-23, onsd.-fre kl. 8-24 samt lö. kl. 9-24. Söndagar stängt. I Gillets klubbar kan man idka flera hobbyer.

 

Levande jazz-kväll på Gillet i oktober!

Publicerad 07.09.2017 kl. 09:16
JazzGillarna ordnar sin traditionella avec-kväll med levande jazz måndagen den 16 oktober 2017 kl. 18.00. Anmälningar till Hasse Westerberg.

Marian Petrescu....smakprov

 

Pianisten Oscar Peterson var en av jazzens största pianister. Hans fingerfärdighet och teknik var enastående och det finns få jazzmusiker i hela världen som klarar av att spela som han. Men i Finland har vi en, nämligen Marian Petrescu, och vi har äran att bjuda på enastående pianospel under rubriken:

 

              Tribute to Oscar Peterson

 

Marian backas av brodern Mihai Petrescu på bas. Oscar Peterson var inte känd enbart för sin fina teknik utan också av en otrolig swing, så kan man vänta sig en högtidsstund av fin jazz i Oscar’s anda. Det kommer igen säkert att bli en oförglömlig kväll på Gillet.

 

Kvällens menu består av

                                      Blomkålssoppa

                                      Gris i rödvinssås med ris i tomat/örter

                                      Kaffe eller te

 

                                       57,-  EUR per person

 

Vänligen anmäl er till Hasse Westerberg, tel. 050-3398251 eller per e-post till hasse.westerberg32@gmail.com. Först efter att bekräftelse på anmälan erhållits, bör kuvertavgiften inbetalas på Handelsgillets konto Nordea: FI352401 1800 060 112 eller Aktia: FI094055 1020 182857.

Skriv in i infofältet ”Jazzkväll”.

 

Det är skäl att anmäla sig i tid eftersom antalet platser är begränsade. Konserten arrangeras av JazzGillarna men är givetvis öppen för alla Gillemedlemmar.

 

                      Välkomna - Keep Swinging!

 

Kenneth Westerberg

Hasse Westerberg                                                                                                                   

Ordna möten och fester hos oss

Handelsgillets lokaliteter är också ett finlandssvenskt mötescentrum. Här kan finlandssvenska föreningar avgiftsfritt hålla möten med tillgång till restaurangservice. Boka ett kabinett på telefonnumret för medlemmar: 020 7425330 eller via booking@cantinawest.net.

Bekanta dig med våra lokaliteter.

Här kan du även göra en offertförfrågan direkt till restaurang Cantina West.