Nat "King" Cole kväll i Arizona 29.4.2014

16.04.2014 kl. 09:51
Hasse Westerberg presenterar Nat Coles dolda sida, och koncentrerar sig på jazzsångaren och jazzpianisten Nat "King" Cole. Välkommen att ta del av en intressant kväll i Arizona kabinettet, andra våningen.

 

Bästa Jazzgillare, bästa Gillebröder!

Under åren strax före andra världskrigets utbrott dök det upp en pianist,  som kom att få en större betydelse för pianojazzens utveckling än världens jazzvänner inser och förstår. Länken från Earl Hines och Teddy Wilson (bägge särbehandlade av Kenneth tidigare hos Jazzgillarna) över till Oscar Peterson går nämligen inte enbart via Art Tatum (särbehandlad av Svenne Krogius för några år sedan) utan också i högsra grad via

NAT ”KING” COLE

De flesta människor känner ju Nat enbart som croonern, smörsångaren med de stora balladframgångarna, som har sålt miljoner och åter miljoner exemplar  av insjungningar såsom TOO YOUNG, MONA LISA, SMILE och UNFORGETTABLE. Dem kommer jag jag att låta ligga ifred.

I stället vill jag att ni skall lära känna Nats dolda baksida. Vi skall koncentrera oss enbart på jazzsångaren och jazzpianisten Nat”King” Cole.

Jag tror att det blir en intressant kväll (programmet har jag klart) och vi sammankommer tisdagen den 29 april kl.18.00 i Koffens kabinett. Blir vi alltför många för kapaciteten i  Koffens kabinett flyttar vi ned till andra våningen såsom vi gjorde i januari. Så please, anmäl er varenda en till annika@handelsgillet.fi eller till 09-669798. Vi måste veta hur många som är på väg också för att kunna veta hur många exemplar av röstsedlar, listor med sättningar osv. som vi måste duplicera.

 

Bröder, keep swinging

Hasse Westerberg