Clarissa Köhler verksamhetsledare för Handelsgillet

11.01.2016 kl. 10:03
Styrelsen för Handelsgillet i Helsingfors r.f. har utsett ekonomie magister Clarissa Köhler, 47, till verksamhetsledare för Handelsgillet. Hon tillträder tjänsten den 1 februari 2016. Den nuvarande verksamhetsledaren Roger Rajalin avgår med pension.

     

                           

      Clarissa Köhler kommer från Svenska handelshögskolan där hon arbetar som näringslivsansvarig på enheten för externa relationer. Hon har också bland annat en lång bakgrund i A.P. Møller-Mærskgruppen.

       På Handelsgillet blir hennes viktigaste uppgifter att leda och utveckla arbetet på föreningens kansli, att anpassa verksamheten till dagens utmaningar i samhället så att den är intressant för en medlemskår aktiv på olika områden.

       – Jag ser fram emot att ta fram nya lösningar samtidigt som jag vill värna om traditionerna, säger Clarissa Köhler.

       Johan Hjelt, ordförande för Handelsgillet, är nöjd över att föreningen får en verksamhetsledare som är lyhörd för förändringar i samhället och näringslivet och kan utveckla verksamheten att motsvara dessa.

       – Då kan vi svara mot det ökande intresset för föreningen. Dessutom har Clarissa Köhler ett omfattande kontaktnät inom både näringslivet och föreningsvärlden, säger han.