Bokhylla och armaturer monteras

21.10.2020 kl. 10:15
Arbetet med inredningen har börjat. Snickaren håller på att montera upp bokhyllan som är specialbyggd för Klubbrummet och lampor och lampetter hängs upp.

Det är full ruljans i Klubbrummet. Lampexperterna från Fasetti är på plats och Ivan Kulvik som byggt hyllan.

En av tre taklampor uppe.

Lampa nummer två på gång.

Tre lampor på plats och en Bo Söderholm.

Problem i Festsalen: takkronorna hänger för lågt ner. Det är samma kronor som tidigare, men takhöjden är mycket lägre nu p.g.a. den nya ljudisoleringen.

De flesta problemen går att lösa. Frågan är bara hur? Handelsgillets byggansvarige Bo Söderholm funderar ut olika tänkbara lösningar tillsammans med experterna från Fasetti.

Ivan Kulvik från Kulvik Design har byggt Klubbrummets bokhylla efter Handelsgillets ritningar. Det är en klassisk helhet med skåp nertill för förvaring och öppna hyllplan upptill för tidningar och böcker.

Första sockelbitarna på plats. Kulvik är beredd att jobba hela kvällen med monteringen. I morgon får man se hur det blev...

Ännu en titt in i restaurangens splitternya och mycket rymliga toalettutrymme i bottenplan på väg ut.

På innergården är arbetet fortsättningsvis i full gång uppe på takkonstruktionen. Byggarbetarna håller dels på med själva taket, dels med att lappa hålen i väggen, som borrats för stålbalkarna.

Flera personer jobbar samtidigt uppe på taket med olika uppgifter.

Mellan stålbalkarna mot husväggen blir det glas. Glaset är måttbeställt och har inte ännu levererats, det tar någon vecka. Under tiden görs förberedande arbetsskyddsåtgärder.